szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen csökken a következő pár évben az okostelefonok átlagára az IDC előrejelzése szerint.

Már most is csökkenés figyelhető meg az okostelefonok átlagos értékesítési árában – mutat rá legújabb elemzésében az IDC. A vállalat mérései szerint miközben az okosmobilos piac idén 39,3 százalékos bővülést mutat, a készülékek átlagára 387 dollárnak megfelelő összegről 337 dollárra esett, azaz 12 százalékkal lettek olcsóbbak.

Az IDC előrejelzésében az áll, hogy a trend a következő években folytatódik a jelentős áresés, 2017-ben már csak 265 dolláros lesz az okostelefonok átlagos eladási ára, miközben képességeik persze egyre csak bővülnek.

Itthon a telefonadó közvetetten bár, de a készülékek árára is hatással van. Mindez azonban néhány éves távlatban nézve nem fordítja meg a trendet, maximum lassíthatja azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Elfogadhatatlan a közmédia lejárató riportja az osztrák külügy szerint

Elfogadhatatlan a közmédia lejárató riportja az osztrák külügy szerint

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"