szerző:
hvg.hu

Ismét címet váltott a Pirate Bay. A jogszabályoknak mindenhol csak határesetként megfelelő oldal egy héten belül másodjára változtatott domaint.

Előbb a több hónapja aktív thepiratebay.sx-ről a .ac végződésre, most pedig a perui thepiratebay.pe címre költözött át a világ legnépszerűbb torrentoldala.

A gyakori domainváltás nem csak a felhasználókat, hanem magukat az üzemeltetőket is zavarja. Egyik lehetséges megoldásként tekintenek a sokak által kedvelt PirateBrowser böngészőjükre, ami a TorrentFreak által idézett belsős forrás szerint “irrelevánssá teszi majd a domaineket”. Az oldal szerint a megoldás önálló böngészőként, valamint Firefox- és Chrome-bővítményként is elérhető lesz.

További érdekes témákért és hasznos ajánlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!