szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, hiába is próbálja temetni a Microsoft régi operációs rendszerét, a felhasználók nem hajlandók lemondani róla, sőt...

Alig valamivel több mint két hónap van hátra addig, amíg a Microsoft végleg leveszi a kezét közkedvelt operációs rendszeréről, a Windows XP-ről. Ennek megfelelően egyre inkább sokasodnak a figyelmeztetések azzal kapcsolatban, hogy április 8-a után remek célponttá válik a hackerek számára a Windows XP.

Azt hihetnénk, a felhasználók megfogadják a tech oldalak tanácsait a váltással kapcsolatban, a Net Application januári felmérése azonban egészen mást mutat. Míg 2013 decemberében az XP 28,98 %-os piaci részesedést mondhatott a magáénak, addig ez a szám januárban 29,23 százalékra emelkedett. És bár ez a növekedés nem eget verő, de mégiscsak emelkedésről van szó, és tetszik, nem tetszik továbbra is igaz, hogy a világ PC-inek több mint az egynegyedén Windows XP fut.

Ami a többi operációs rendszert illeti: januárban a Windows 8.1 végleg maga mögé utasította a Vistát, ami jó hírnek tűnhet a Windows 8.1 szempontjából, az viszont már közel sem az, hogy 15 hónappal a megjelenés után a Windows 8 (illetve a 8,1) messze nem tudott olyan eredményt felmutatni, mint amit a Windows 7 produkált a megjelenése után, ugyanennyi idő alatt.

A Windows 7 egyébként egy cseppnyi esést mutat: a decemberi 47,52 %-ról 47,49 %-ra esett vissza januárban.

Ha ön is azok közé a felhasználók közé tartozik, akik Windows XP-t használnak, és félnek a sebezhetőségtől, azonban nem akarnak (vagy nem tudnak) Windows 8.1-re váltani, fontolják meg azt az ingyenes megoldást, amelyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

Végre megtudhatjuk, mennyi a hétköznapi magyar fizetése

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben