szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazán csábító, ha egy képmegosztó szolgáltatásnál nem kell arra figyelnünk, hogy hány képet pakolhatunk fel.

Egyre több fényképet készítünk és őrzünk is, s ma már nem e-mailben küldjük el ezeket a családtagjainknak, ismerőseinknek, hanem feltesszük valamilyen távoli szerverre, ahol mindazok elérhetik, akiknek erre felhatalmazást adunk. Ilyen képmegosztó szolgáltatás az ImageVenue is, amely talán abban tűnik ki társai közül, hogy nem korlátozza a feltett képek számát, sőt azt sem, hogy mennyi ideig őrzi meg ezeket.

Az oldalra fellépve először regisztrálnunk kell (Register gomb), majd megkapjuk a jelszavunkat (e-mailben is). Ha ez nem tetszene, az első bejelentkezés után azonnal meg is változtathatjuk. Most már következhet a képek feltöltése, de mindenekelőtt egy mappát kell létrehoznunk (CreateNewFolder) számukra. Itt van annyi korlátozás, hogy „csak” 200 képet tehetünk egy mappába, viszont a mappák száma korlátlan lehet. A képeknek jpeg kiterjesztésűeknek kell lenniük, és nem lehetnek egyenként nagyobbak, mint 3 MB.

A Browse gombra kattintva tudjuk kiválasztani a feltöltendő képeket – a szolgáltatás a csoportos feltöltést is támogatja –, majd meg kell adnunk, hogy milyen tartalmúak a képeink (felnőtt, családi). Be kell még állítanunk, hogy legyen-e interlink (azaz Next gombbal való lépkedés a képek között), és a nézőképek méretét is megadhatjuk, ugyanis így mutatja képeinket a szolgáltatás. De persze ha bármelyikre rákattintunk, máris szép nagyban jelenik meg.

A képek mellé URL-eket is kapunk, ezeket különféleképpen használhatjuk fel (e-mail, üzenőfal, fórum stb.) Ebben az esetben minden egyes kép mellé külön URL „jár”, viszont ha sok képet szeretnénk megosztani, akkor érdemes galériát készíteni, hiszen akkor egyetlen linkkel lefedjük az összes fotót.

A képgalériában is először nézőképeket látunk, azonban itt is kattintással válthatunk nagyméretű képre, és a jobb egérgombos Save Image as... lehetőséggel le is menthetjük bármelyiket. A szolgáltatás egyik legnagyobb előnye, hogy korlátlan ideig megőrzi fotóinkat, azaz ránk bízza, mikor töröljük őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne