szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha szeretné elmenteni a böngészés közben talált érdekes képeket, linkeket, szövegrészleteket vagy videókat, akkor ennél egyszerűbb megoldást keresve sem találhat. A Dragdis könyvjelzős szolgáltatás Firefox, Chrome és Safari bővítménnyel is rendelkezik.

Pár hónapja ajánlottunk egy nagyon egyszerűen használható könyvjelző bővítményt, most pedig egy hasonlóan működő, de sokkal jobb alkalmazáson van a sor. A Dragdis elsőszámú előnye a korábbival szemben, hogy nem csak Chrome, hanem Firefox és Safari bővítménnyel is rendelkezik, mindhármat innen lehet letölteni.

Miután Facebook, Twitter vagy Google fiókunkkal regisztráltunk, már használható is. Működése egyszerű: különböző témák alapján mappákat hozhatunk létre, majd ha egy link, egy kép, egy kijelölt szövegrészlet, vagy egy YouTube videó megtetszik nekünk, akkor rá kell kattintani, majd lenyomva tartva a képernyő jobb oldalára húzni, ekkor pedig megjelenik a Dragdis fiókunk sávja. A kívánt mappához kell húzni a tartalmat, majd elengedni az egeret, és már el is mentettük, később pedig bármikor visszanézhetjük a szolgáltatás honlapján, amit érdemes a hagyományos könvyjelzők közé tenni.

Ha ez hasznos volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!