szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszokhattuk már, hogy a közösségi finanszírozás keretében igen ötletes és hasznos eszközök születnek. Van viszont egy másik véglet is.

A közösségi finanszírozás olyan fejlesztéseket adott már a világnak, mint a Pebble okosóra vagy az Oculus Rift szemüveg, és mi is gyakran és szívesen mutatunk be érdekes ötleteket a kapcsolódó oldalakról.

A columbusi Zach Brown viszont, talán hogy megviccelje a felhasználókat, egy krumplisalátához kéri a támogatást a Kickstarteren, és mindent szóról szóra úgy csinált, mint ahogyan azt az „igazi” projekteknél szokták.

10 dollárt tűzött ki célul, és bár még több mint három hét hátravan a pénzgyűjtési időszakból, már közel 58 ezer dollárt (kb. 13 millió forintot) kalapozott össze. A jutalmak is „vonzók”, aki például egy dollárral támogatta a nem mindennapi ötletet, az egy köszönömöt kap Brown weboldalán, és az ötletgazda állítólag kimondja majd a nevét, miközben a krumplisalátá(ka)t készíti. Persze aki hajlandó volt 50 dollárt áldozni (mert ilyenek is voltak), az már egy receptkönyvet is kap arról, hogyan készítik a krumplisalátát a világ különböző pontjain. No meg azért az ő nevük is megemlítésre kerül majd főzés közben.

Mint említettük, az oldalon minden olyan, mint egy komoly projekt, egy hasznos Kickstarter-kampány esetében. Csak nehogy aztán elárasszák a közösségi finanszírozás oldalait az ilyen „fajsúlyos” projektek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

Nagyobb elektromos hatótávval támad a felfrissített hibrid Porsche Cayenne

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni