szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megtagadta az androidos eszközök után a Microsoftnak járó licencdíjak kifizetését a Samsung. A Windows-vállalat bíróságra viszi az ügyet.

Pert indított a Samsung ellen a Microsoft, miután a dél-koreaiak nem fizetik tovább az androidos készülékek után korábban kialkudott szabadalmi licencdíjat – írja a HWSW. A Microsoft szerint a két cég egészen másképp értelmezi a licencszerződést, és az értelmezést a Microsoft inkább a bíróságra bízza.

©

A két vállalat 2011-ben kötött szabadalmi keresztlicenc-szerződés képezi, amelyben a dél-koreai gyártó vállalta, hogy androidos eszközei után licencdíjat fizet a Microsoftnak. Ezt állították most le. Bár egyik fél sem mondja ki expliciten, a HWSW szerint feltételezhető, hogy a szerződés tartalmazott olyan kitételt, hogy a Microsoft nem vesz részt az okostelefon-piacon gyártóként. Ha ez a szerződés része, akkor lehet alapja a Samsung védekezésének, miszerint a Nokia felvásárlásával a Microsoft ezt megszegte, így a szerződés semmissé vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene