szerző:
hvg.hu

Elérhetővé tette a kedden bemutatott Windows 10 operációs rendszer előzetes verzióját a Microsoft. A letöltés ezúttal kicsit bonyolultabb a szokásosnál.

A szokásos egyszerű letöltés helyett ezúttal csavart egy kicsit a dolgokon a Microsoft, a Windows 10 letöltéséhez előbb regisztrálni kell. (Az új operációs rendszerről itt olvashat bővebben, illetve 2015 januárjában is sok újdonságot bejelentettek hozzá.) De még mielőtt bármit csinálna, tartsa észben, hogy a Windows 10 jelenleg elérhető formája technikai előzetes, tehát rengeteg félkész dolog van benne, éppen ezért a telepítés csak olyanoknak ajánlott, akik az átlagfelhasználóknál egy kicsit jobban értenek a számítügépükhöz.

©

Javasoljuk, hogy ha több számítógépe van otthon, akkor ne az elsődleges gépen próbálja ki a programot. Ha csak egy gépe van, akkor pedig a telepítés előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a rendszerről és fájljairól. Hogy a Windows 10 mit tart meg a számítógépen, az a gépén jelenleg futó Windows-verziótól függ – ezt mutatja az alábbi táblázat. Fontos: ha a számítógépén Windows 7/8/8.1 van és a rendszer nyelve nem angol, akkor frissítés esetén csak a személyes fájljait őrizheti meg, az alkalmazásokat és Windows-beállításokat nem.

©

A Windows 10 próbaverziójának telepítéséhez legalább 1 GHz-es processzor, legalább 1-2 GB RAM, 16 gigányi szabad hely, valamint Microsoft-fiók és nethozzáférés kell. A Windows 10 előzetesét csak olyan számítógépekre lehet telepíteni, amelyeken jelenleg Windows Vista, Windows 7 vagy Windows 8/8.1 van. Ha minden stimmel, akkor már bele is kezdhet. (A zenét nem feltétlen kell meghallgatnia hozzá.)

  1. Kattintson ide, majd a megnyíló új lapon a "Join now" gombra.
  2. Adja meg Microsoft ID-jéhez tartozó felhasználónevet és jelszót. Ez származhat például korábbi MSN-es vagy OneDrive-os regisztrációból is. Ha nincs még Microsoft ID-je, ingyen regisztrálhat.
  3. Fogadja el a Windows Insider Program felhasználási feltételeit. (Oldal végén, jobb alul, "I Accept" felirat.)
  4. Az üdvözlő oldalon kattintson az "install Technical Preview" linkre. Innentől kezdve pedig már értelemszerűen kell továbbkattintgatni. Az új oprendszer nagyjából 30 perc alatt települ.
  5. A Microsoft szerint a Windows 10 próbaverziója minden olyan eszközzel és programmal működik, amely használható a nyolcas Windows-rendszerrel, de az előfordulhat, hogy némelyik eszköz meghajtóprogramját a 10-es rendszer alatt újra kell telepíteni.

Ha értesülni szeretne a Windows 10 újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Apple vagy Huawei: melyik szuperchipje az erősebb?

Apple vagy Huawei: melyik szuperchipje az erősebb?

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

Halogatni szokta teendőit? Ezzel talán megszabaduhat ettől a rossz szokástól

Halogatni szokta teendőit? Ezzel talán megszabaduhat ettől a rossz szokástól

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Most nagyon megugrik Budapesten az intelligens emberek száma

Rohamtempóban átnyomják a parlamenten a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését

Rohamtempóban átnyomják a parlamenten a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul