szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahelyett, hogy szépen lassan növekedne, csökkenni kezdett a Windows 8 piaci részesedése.

Most már szinte biztos, hogy valami félresikerült a „szomszéd mosógépével” (így jellemezték megjelenésekor a Windows 8-at), csak nem akarják használni az emberek.

Szeptember végén a Net Applications elvégezte szokásos értékelését, s meglepetésre mind a Windows 8-nak, mind a Windows 8.1-nek csökkent a piaci részesedése. Az előbbi 6,28%-ról 5,59%-ra, míg az utódja az augusztus végén mért 7,09%-ról 6,67%-ra csúszott vissza. Mindez azért lehet sokkoló a Microsoft számára, mert a korábbiakban a Windows 8-ak a lassú, de biztos javulás jeleit mutatták.

©

Mindeközben a Windows 7 továbbra is a legszélesebb körben használt operációs rendszer, még növelni is tudta a részesedését 1,5 százalékkal 52,71%-ra. Itt van még a „nagy mumus”, a Windows XP is, amely – támogatás-megvonás ide vagy oda – továbbra is viszonylag stabilan tartja pozícióit, mindössze 0,02 százalékos részesedést veszített az elmúlt hónaphoz képest.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy – hacsak valami csoda nem történik – a Windows 8-at nem fogják igazán megszeretni a felhasználók. Marad tehát a remény, a hit a Microsoft „eddigi legjobb operációs rendszerében”, a Windows 10-ben, amellyel 2015 első felében ismerkedhetünk majd meg közelebbről is, bár a kalandvágyók már most is kipróbálhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba