szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annak ellenére, hogy a Buxa csak béta üzemmódban van, már most is remekül működik: ingyen, egyszerűen és gyorsan utalhatunk vele pénzt ismerőseinknek, illetve több tucat budapesti helyen már fizethetünk is az Androidra és iPhone-ra is letölthető alkalmazással.

Pár napja adtunk hírt arról, hogy kiszivárgott képernyőképek tanúsága szerint olyan egyszerűen utalhatunk majd pénzt ismerőseinknek a Facebook Messengerrel, mintha csak egy fotót küldenénk át. Ez az ötlet viszont nem egyedi, még hazai szinten sem, egy magyar alkalmazás például már most gond nélkül képes erre, méghozzá egy Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazással. A Buxa használata pofon egyszerű: a telefonszámunkkal regisztrálni kell rajta, majd feltölteni az egyenlegünket egy banki átutalással, és már indulhat is a buxás ismerősök közötti utalás, illetve több tucat budapesti helyen a fizetés is lehetséges az alkalmazással.

Az appon belül csak ki kell választani a szintén buxás kontaktot, a kék nyíllal jelzett átutalást választani, beírni az összeget, illetve igény esetén egy szöveges üzenetet is lehet mellékelni, majd egy érintéssel tovább is lehet küldeni a pénzt. Kipróbáltuk az appot, és tényleg ennyi az egész, pár másodperc után már ott is az összeg a másik buxás kontóján, amit jelenleg 38 budapesti üzletben és 8 webshopon lehet fizetésre használni QR-kód segítségével, de a pénzt továbbíthatjuk is saját bankszámlánkra, szintén gyorsan és ingyen.

©

A béta állapotban lévő alkalmazás nemrég egy komoly frissítésen esett át, így már például térképen is láthatóak az elfogadóhelyek és azok fontos információi, sőt, a jelzett helyek ikonjára kattintva útvonaltervet is kapunk a leggyorsabb elérésekkel. Több Buxa fiók kezelésére is van lehetőség, így például privát és munkahelyi fiókot is létre lehet hozni. Bátran ajájnljuk az appot, ennél egyszerűbben nem lehet gyorsan fizetni ismerősöknek. A szülők például könnyen utalhatnak így pénzt gyerekeiknek, ha sürgősen kell nekik valamire, vagy például így is el lehet osztani egy bárban vagy étteremben a baráti kör tagjainak költségét, nem kell bajlódni azzal, hogy kinek mennyi készpénze van és hogyan adjunk vissza a másiknak, elég a mobilt elővenni, pár kattintás és kész.

Természetesen nem ez az egyetlen mobilos fizetési mód már hazánkban, az AXA Bank ügyfelei például szintén utalhatnak mobilszámra, az OTP Mobile Simple alkalmazása italautomatáknál, éttermi és online ételrendelésnél, valamint mozijegyvásárlásnál használható, olyan boltokban, éttermekben vagy online kereskedőknél, ahol kint van az OTPay logó, ezzel is lehet fizetni, ebben a cikkünben pedig további mobilfizetési lehetőségekről olvashat.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek