szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előkerült egy 1838-ban készült fotó, amelyen ember is látszódik. A Párizsban készült kép a legkorábbi a történelemben, amelyről ez elmondható.

A Mashable mutatta be azt a fotót, amely eddigi ismereteink szerint az első olyan, amelyen ember is látszódik. A képet Louis Daguerre készítette 1838-ban, Párizsban. A francia főváros egyik utcáját örökítette meg, ahol rengeteg gyalogos volt, de mivel készülékének expozíciós ideje 7 perc körüli volt, őket nem láthatjuk. Egy ember alakja viszont tisztán kivehető a bal alsó sarokban, ő ugyanis megált egy utcai cipőtisztítónál, és pont addig volt ott mozdulatlan, amíg a kép készült. Ha az első, 1839-ben készült szelfire is kíváncsi, azt itt találja.

©

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!