szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla Apple Watch-csos alkalmazásának egyik fejlesztője megmutatta, várhatóan hogy néz majd ki a szolgáltatás. Az Apple-t kritika is érte, ugyanis ennél is többet lehetne kihozni az eszközből, ha nem lenne megkötve a szakemberek keze a korlátozásokkal.

Markiyan Matsekh, az Elekes Labs fejlesztője mutatta be, hogyan állnak az elektromos autókat gyártó Tesla Appla Watch-csos alkalmazásával. A képen és videón is látható funkciók miatt valószínűleg több autógyártó is kijön majd ilyen szolgáltatással, így érdemes ránézni mit is tud. Az appal gyakorlatilag minden fontos információt megtudhatunk az aurótól, például hogy áll az akkumulátora, milyen a belső hőmérséklet - ha nem tetszik, órán keresztül változtatható -, az ajtók kinyithatók és bezárhatók az órával, a dudát meg lehet szólaltatni, illetve térképen látható, hogy hol áll a kocsink.

©

Mindez elég kezdetlegesnek tűnik, és ez nem véletlen: mivel még az első modell sem jött ki az okosórából, egyelőre az Apple nem ad mindenhez engedélyt az alkalmazások fejlesztőinek. Ezt sérelmezte az Eleks Labs szakembere is, aki kollégáival többek között az óra giroszkópjához, teljes GPS-szolgáltatásához és hangtechnikájához sem férnek hozzá, meg van kötve a kezük. A fejlesztő viszont úgy véli, csak idő kérdése, hogy megkapják a hozzáférést a felsoroltakhoz.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?