szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egész országban érezteti hatását a technikai hiba, melynek hatására szerdán reggel 9 óra körül leálltak a MÁV jegykiadó automatái és az Elvira online menetrend sem elérhető.

A MÁV-Start közleményében nem javasolják, hogy nemzetközi jegyet vagy kioszkos átvétellel belföldi jegyet a mai napra vagy rövid (1-2 napos) elővétellel vásároljon valaki.

Aki korábban belföldi jegyet vásárolt, a vonatra a jegy átvétele nélkül is felszállhat, a visszaigazolt ülőhelyek nem vesztek el. A fedélzeten pótdíjat nem kell fizetni, az érintettek utasleadási lapot kapnak, amit később az ügyfélszolgálatra kell eljuttatni. Ez csak belföldi viszonylatban érvényes, nemzetközi utazásra új jegy vásárlása szükséges, melyet (lekezelt formában) kell később az ügyfélszolgálatra eljuttatni, ott pedig megterítik az árát.

A hvg.hu tapasztalata szerint nem csak a jegyértékesítési rendszerrel van probléma, a MÁV-Start weboldala, tehát az Elvira rendszere sem elérhető, így nem csak a jegyvásárlás, a menetrend nézegetése sem lehetséges.

[Frissítés: a szolgáltatást szerda délutánra sikerült helyreállítani, a probléma 8 órás kiesést okozott.]

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

A kormány kiszervezte a 9 millió euróért megvásárolt szlovéniai wellnessközpontot is

A kormány kiszervezte a 9 millió euróért megvásárolt szlovéniai wellnessközpontot is