szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban csak “látványhackelések” történtek, de az Anonymous hackercsoport most valóban szeretné kivenni az Iszlám Állam kezéből a terrorista szervezkedés egyik fontos eszközét: az internetet.

Egyes szakértők szerint a kormányzatoknak tulajdonképpen érdeke hagyni, hogy az Iszlám Állam online eszközöket is felhasználjon a terror megszervezése során, hiszen időnként úgyis hibáznak, és a titkosszolgálatok így könnyen lecsaphatnak belsős információkra. Az Anonymous hackercsoport viszont másként gondolja.

Amíg a hagyományos haderők bombákkal és fegyverekkel próbálják gyengíteni a terroristákat, a hackerek megpróbálják ellehetetleníteni, vagy legalábbis nagyon megnehezíteni az ISIS-nek, hogy a toborzáshoz és támadások megszervezéséhez használja az internetet. A francia terrormerénylet után már indult egy Charlie Hebdo-hadművelet, most viszont nem az iszlám szélsőségesekre, hanem konkrétan az Iszlám Államra koncentrál az Anonymous.

A hackercsoport az #OpISIS kapcsán közzétett videójában hangsúlyozza: nem a muszlim vallás ellen folytatnak háborút, már csak azért sem, mert ugyanúgy vannak köztük muszlimok, keresztények és zsidók, ahogy fiatalok, idősebbek, hetero- és homoszexuálisok, diákok, adminisztrátorok, munkások, munkanélküliek, gazdagok és szegények. Egy bennük a közös: harcolnak a társadalmat vírusként fertőző Iszlám Állam ellen.

Az ígéret szerint nem csak látványakciókról van szó – amikor pár napra elérhetetlenné tesznek egy népszerű terrorközeli weboldalt –, az Anonymous célja a terroristák által toborzásra és akciók szervezésére használt hozzáférések (weboldalak, e-mail fiókok stb.) megszerzése, az információ ellopása (és az eddigiek alapján valószínűsíthetően közzététele), a terroristák online életének ellehetetlenítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába

Ömlenek az állami milliárdok Lezsák Sándor sok mindent maga alá gyűrő birodalmába