szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját eszközeivel harcol az iszlamista szélsőségesek ellen az Anonymous hackercsoport. A hadművelet neve Operation Charlie Hebdo, órákon belül indul.

Az Anonymous általában a szólásszabadság és a civil jogok korlátozása ellen emel szót, legyen az akár a kormányzati cenzúra, akár egy, a szabad vélemény-nyilvánítás ellen elkövetett terrorcselekmény. Most a párizsi történések miatt jelentett be online háborút a lazán szervezett hackercsoport.

A támadássorozat előzöngéjeként szombat éjszaka néhány órára elérhetetlenné tették az ansar-alhaqq.net francia dzsihádista honlapot, vasárnapra pedig teljesen hozzáférhetetlenné vált az oldal tartalma. A támadások java állítólag csak most jön.

Az Anonymous francia szárnya eközben egy videót tett közzé a hadművelettel kapcsolatban. Úgy fogalmaznak: a hackercsoport mindenkit szeretne emlékeztetni rá, hogy a szólás- és sajtószabadság minden demokrácia alapja, és mindenki felelőssége, hogy megvédje ezeket. Azt ígérik: a terroristákkal kapcsolatba hozható minden szervezet és cég komoly támadásokra számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek