szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Útilaput kötött moderátorainak talpára a The Pirate Bay, azonban azt nem engedheti meg magának a legnagyobb torrentoldal, hogy tele legyen hamis torrentekkel.

Még csak másfél hete támadt fel a december elején ellehetetlenített torrentoldal, a The Pirate Bay, de máris felhasználók milliói találták meg hozzá az utat. Az oldal azonban kicsit másképp működik, mint régebben, biztonsági okokra hivatkozva elbocsátották a korábbi adminokat, moderátorokat, akik közül sokan éveken keresztül szolgálták az oldalt, figyelték és szűrték a hamis torrenteket, spameket.

Ilyen munkatársak nélkül azonban megnő az esély a rosszindulatú és hamis tartalmak beáramlására, különösen egy olyan oldalon, ahol naponta töltenek fel sok ezer fájlt, különböző forrásokból. Ideiglenes megoldásként egy Report (jelentés) gombot tett az oldalra a TPB, amelynek segítségével a felhasználók jelenthetik, ha hamis tartalmat találtak, ennél azonban több is kellett.

©

Az oldal, derült ki a TPB blogból, egy másik megoldást is bevetett, (ro)botokkal ellenőrizteti a torrenteket, és ehhez a konkurens BitSnoop FakeSkan rendszerét használja. Ez utóbbi cég tulajdonosa elmondta a TorrentFreaknek, hogy ugyan az ő tudta nélkül történt ez a „kölcsönzés”, de nem bánja. A BitSnoop egyébként már évek óta használja a FakeSkan rendszert, és bár nem 100 százalékos, valamennyi segítséget mégis ad a felhasználóknak. Megkülönbözteti a jó és a rossz torrenteket – ez utóbbiakat például abból, ha egy fájl tartalma nem releváns annak típusával vagy megbízhatatlan forrásból érkezett.

Jelenleg nemcsak a hamis torrentek jelentenek problémát a Pirate Bay oldalon, hanem a kommentekben található spamek is, amelyek fizetős szolgáltatásokhoz irányítanak vagy akár kodekként kínálnak rosszindulatú szoftvereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hét alatt 42 fokkal ugrott meg a hőmérséklet Németországon

Egy hét alatt 42 fokkal ugrott meg a hőmérséklet Németországon

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát