szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kameraszenzort jelentett be az MWC-n a Samsung, az érzékelő sokat javíthat a frontoldali képkészítők minőségén.

Az MWC-re időzítette a Samsung új, 8 MP-es CMOS képszenzorának bejelentését. A szenzor a cég ISOCELL (ISOlated CELLs) technológiáját kamatoztatja, amelyet 2013-ban ismerhetett meg a világ.

Az ISOCELL technológia azonban nem maradt egyedül, ezúttal ugyanis a Samsung újonnan fejlesztett RWB színszűrőjével kombinálták a minél jobb képminőség elérése érdekében. A kissé fura, S5K4H5YB elnevezésű szenzor markánsan javítja majd a frontoldali mobilkamerák által készített felvételeket.

A kép illusztráció
©

Elsősorban gyenge fényviszonyok között várható majd az eddigieknél jóval nagyobb színhűség, mivel jelentősen lecsökken a zajszint a BSI (hátulról megvilágított szenzorokéhoz képest. Az is előnyös, hogy nincs szükség külön RGB átalakítóra az RWB szűrőben, így elkerülhetők a nem kívánatos színtorzulások.

A 8 MP-es képérzékelők mintáit már megkapták a gyártók, és a tömegtermelés kezdete 2014 második negyedévében várható. Nagy valószínűséggel már ezt a szenzort fogják integrálni a következő Galaxy Note-ba (Galaxy Note 5), amelynek a megjelenése szeptemberre várható.

Ha máskor is értesülni szeretne a legérdekesebb készülékekről, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát. Az idei MWC-n bemutatott újdonságokról itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia

India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan

India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan