szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

A kisgyerekek betegségekor a szülők szinte alig tudnak éjszakánként aludni, hiszen folyamatosan mérni kell, hogy lázas-e a gyermek ,vagy sem, de a gondozásra szoruló idős emberek esetén is hasonló tortúrától kímélhet meg bárkit ez a magyar fejlesztésű hőmérő.

Az okos eszközök világában nem okoz meglepetést, hogy okos hőmérő is létezik, ennél viszont fontosabb, hogy a STEMP egy magyar találmány, amely ígéretes jövő előtt áll. Az apró eszköz lényege, hogy egy ragtapaszhoz illeszthető, amit a gyermekek vagy idős, ellátást igénylő emberek testére kell helyezni.

A STEMP-hez kapcsolódó mobil alkalmazás és a Bluetooth-kapcsolat révén az okostelefonon a szülő vagy a gondozó bármikor láthatja, hogy épp milyen az illető testhőmérséklete, illetve egy grafikán láthatja, hogy miként alakult a láz vagy a hőemelkedés.

©

A mobilokra értesítést is lehet kérni, hogy bizonyos időközönként figyelmeztessen és megmutassa az aktuális testhőmérsékletet, illetve akkor is jelez, ha az egy beállított testhőmérsékletet elér a beteg. Az apró eszköz fél óra alatt feltölthető, amivel 30 napig bírja, ráadásul vízálló.

Ez a projekt még nem valósult meg, ugyanis az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon gyűjtik a tőkét, azaz a megrendeléseket ahhoz, hogy elinduljon a tömeggyártás. Ehhez 25 ezer dollárra van szükségük a fejlesztőknek, ebből cikkünk írásakor már 10 ezer összegyűlt, a hiányzó pénz összegyűjtésére 26 nap maradt. A STEMP most 25 dollárért rendelhető, később 40 dollárba (kb. 11 ezer forintba kerül majd.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!