szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kannibalizációt az Apple vezérigazgatója egy az egyben elismerte, de nem aggódik miatta.

Az Apple egy igencsak szép negyedéves jelentést tett közzé az idei év első három hónapjának teljesítményéről, a sorból egyedül az iPades adat lógott ki: az egy évvel korábbi 16,3 millió után az idei ugyanazon időszakban már csak 12,62 millió táblagépet tudott értékesíteni az Apple.

A jelentés közzététele utáni tájékoztatón fel is tették Tim Cooknak a kérdést: nem gondolja-e, hogy a phabletjük, azaz telefon és tablet kategóriák közti átmenetet jelentő, nagyképernyős iPhone 6 Plus piacra dobása árt az iPadeknek. A TechRadar beszámolója szerint az Apple vezérigazgatója azt mondta: “Kannibalizáció történik-e? A válasz igen. Egyértelműen látjuk, hogy az iPhone és másik irányból a Mac is kannibalizálja [az iPadeket].” Tim Cook hozzátette: ahogy korábban már mondta, sosem aggódtak emiatt.

Barátok közt?
©

Az Apple-vezér szerint egy ponton megáll majd a kannibalizáció hatása, az iPad-eladások pedig be fognak állni egy szintre. “Nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor, de biztos vagyok benne, hogy így lesz” – mondta.

És nekünk erről a témáról még mindig ugyanaz a videó jut eszünkbe: jön az iPad mini mega és az iPad mini mega micro és a...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Négyes karambol a Róbert Károly körúton

Négyes karambol a Róbert Károly körúton