szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé tette a Microsoft a Windows 10 véglegesnek szánt verzióját, amelyben már elérhető a magyar nyelv is. Apróbb frissítések még lesznek, de az alap már így marad a megjelenés napjáig.

Mindenki letöltheti a Windows 10 gyártásra szánt kiadását. A legújabb szoftververzióban a rendszerinformáció már nem előzetes verziót mutat.

A Windows 10 hivatalos megjelenési dátuma eddig július 29. volt, azaz még másfél hét van hátra a kereskedelmi megjelenésig. A Microsoft egyik vezetője nemrég azt közölte, hogy aznap csak a Windows Insider programban résztvevők egy szűk, 5 milliós csoportja érheti majd el a szoftvert – miután tőlük beérkeztek az első tapasztalatok és javítják az esetleges apróbb hibákat, csak azután adják ki a nagyközönség számára a szoftvert. A fejlemények fényében lehet, hogy a tapasztalatok begyűjtésére a 29-éig hátralévő napokat szánják, és aznap jelentetik meg a Windowst.

Aki türelmetlen, annak azonban már nem kell várnia, ha regisztrál az Insider programba, már most telepítheti gépére a Windows 10 kiadásra szánt verzióját, és most már a július 29-i programot fogja megkapni. Itt mutatjuk az ehhez szükséges lépéseket. Aki már az előtetes verziót használja, az serényen nyomogassa a rendszerfrissítést.

Akinek most XP vagy bármilyen nem jogtiszta Windows fut a gépén, akkor ez kötelező ahhoz, hogy később ingyen használhassa a 10-es Windowst. Egy korábbi cikkünkben megnézheti, hogy az ön gépe egyáltalán alkalmas-e a Windows 10 futtatására.

Ha önt is érdekli a Windows 10, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!