szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatféle alkoholt, köztük whiskey-t is vitt a japán teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásra hétfőn.

A szerdán Japánból kilőtt, pilóta nélküli űrkapszula 5,5 tonnás rakományában benne volt a Suntory Global Innovation Center hat italmintája, melyek legalább egy évet töltenek az űrben, mielőtt a Földre visszatérnének.

A cég azt szeretné megvizsgálni, vajon az alkoholos italok ugyanúgy érlelődnek-e odafönt, mint a Földön. A kísérletre az amerikai űrkutatási hivatal áldását adta, és nem ez az első alkoholvizsgálat az űrben.

A Kounotori (Fehér gólya) nevű űrhajó fedélzetén 12 egér is utazott, rajtuk az öregedést szeretnék tanulmányozni.

A szállítmányban a hatfős csapat élelmiszerén kívül űrsétához való felszerelés, sürgősségi légzőkészülék és a víz újrafelhasználásához való alkatrészek is voltak.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!