szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ egyik legjobb énekesnőjének új klipje nem csak azért vált vírusvideóvá, mert három évnyi hallgatás után született meg. A klipben szereplő kinyitható telefon legalább ennyire okolható érte.

Mi is hírt adtunk arról, hogy Adele új, Hello című klipjében egy különleges eszközt szúrtak ki a netezők: egy olyan kinyitható (flip) telefont, amit már régóta nem használnak. Meg is indult a találgatás, miért szerepelhet ez az eszköz a filmben, végül a legilletékesebb árulta el a titkot.

A klip rendezője, Xavier Dolan az LA Timesnek adott interjút a klip születésének, készítésének körülményeiről, s itt beszélt a fliptelefonról is. Bár általánosságban az terjedt el, hogy a telefon a múltra utal, azonban egészen másról van szó. (Ha a múltat akarnám felidézni, telefonfülkét használnék – jegyezte meg kissé szarkasztikusan a rendező.)

©

A magyarázat egész más. A rendező sosem tesz a filmjeibe szupermodern eszközöket és autókat, például iPhone-okat, Toyotákat. Ezek ugyanis valóságként épültek be a nézők mindennapjaiba, s ha ilyet látnak, akkor az jut eszükbe, a való világban vannak, és mintegy kikerülnek a klip hatása, története alól. A rendező úgy érzi, reklámot készítene, ha ilyen eszközöket szerepeltetne a filmjében.

A sors iróniája, hogy miközben Dolan kínosan ügyelt arra, hogy ne vonja el semmi a nézők figyelmét a klipről, épp a fliptelefon tette ezt.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Kórházi ágyáról jelentkezett a horrorbalesetet túlélt F1-es pilóta

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?