szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik legilletékesebb ígérte meg: az androidosoknak sem kell sokáig nélkülözniük az emojikarakterek még gazdagabb választékát.

Irigykedhettek a hétvégén az androidosok az iPhone-ok és iPadek tulajdonosaira: az iOS-frissítésének köszönhetően több mint 150 új emojikarakter költözött az eszközeikre, köztük az oly régóra áhított feltartott középső ujjas ikon is.

Az új emojikat egyébként még tavaly szeptemberben, illetve idén júniusban hagyta jóvá a Unicode konzorcium, s egy részük már áprilisban megérkezett az iOS-re.

Persze az androidosok semmivel sem rosszabbak az iOS-es eszközök tulajdonosainál, ők is megérdemlik, hogy minél többféle karakterrel fejezhessék ki érzelmeiket, támasszák alá mondandójukat. A Redditen ennek hangot is adtak, szervezkedni is kezdtek, egyenesen Hiroshi Lockheimerhez, a Google Androidért, Chrome OS-ért és Chromecastért felelős alelnökéhez intézve kérésüket.

Az iOS-be már megérkeztek az új emojik
©

Lockheimer gyorsan reagált is, és a Twitteren (így nyugodtan mondhatjuk, nagy nyilvánosság előtt) kért elnézést, és ígérte meg, rajta vannak az ügyön.

Azok az androidosok pedig, akik nem tudnak várni, viszont rootolt készülékkel rendelkeznek, letölthetik az Emoji Switcher appot, amellyel több emoji-szet is elérhetővé válik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!