szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tulajdonképpen bárki be tud segíteni a szélsőséges iszlamisták elleni háború online részébe, semmit nem kell feltörni és semmilyen problémás dolgot nem kell tenni, elég hozzá egy kis idő és sok odafigyelés.

Az Anonymous Operation Hungary facebookos oldalán közzétett felhívás szerint a laikusok segítségét elsősorban az Iszlám Állam internetes propagandagépezetének megakasztásához kérik.

A külön erre a célra létrehozott oldalon várják a terrorszervezetet támogató és/vagy dzsihadista nézeteket terjesztő weboldalak, Facebook-, Twitter-, Instagram-profilok, és bármilyen más online felületek címét.

Bár erről nyíltan nem közöltek semmit, de az Anonymous szokásához híven várható, hogy a valóban szélsőséges iszlamistának bizonyuló oldalak és fiókok fölött megpróbálják majd átvenni az irányítást, vagy valamilyen módon elérhetetlenné tenni azokat.

A terrorszervezettel szembeni online hadviselésben az is sokat jelent, ha a közösségi oldalakon jelzi az üzemeltetők felé, ha szélsőséges tartalomra bukkan – szinte mindenhol van erre valamiféle "jelentem" gomb. Ha magyar weboldalon lát ilyesmit, érdemes bejelentenie az NMHH hotline oldalán is.

Ha értesülni szeretne az ügy fejleményeiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília

Szállítmányozási céget alapított Rogán Cecília