szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfigyelt az Iszlám Állam az Anonymous által bejelentett "totális háborúra". Az iszlamista terroristák szerint az Anonymous hackerei idióták.

Egy, az Iszlám Államhoz kötött felhasználó a Telegram szolgáltatásban tett közzé egy bejegyzést arra reagálva, hogy az Anonymous „totális háborút” hirdetett a szélsőséges iszlamisták ellen. „Mégis mit fognak meghackelni?”, fogalmaztak a nyilvános körüzenet írói, utalva arra is, hogy eddig csak e-mailes és twitteres fiókokat sikerült feltörnie a hackercsoportnak. (Amelynek eredményeként viszont személyes adatokat is közzétettek már a terroristákról.)

Bár ez igaz – ahogyan az is, hogy az Anonymous-hackerek eddigi tevékenysége nem jelent veszélyt az Iszlám Állam létére –, az üzenet jó eséllyel egy olyan PR-akció része, melyben a terrorszervezet megpróbálja pályán kívülre helyezni az Anonymoust – miközben azért félnek attól, hogy a legkomolyabb nyugati hackerek nagyobb károkat is tudnak okozni nekik. Ezt erősíti például az is, hogy a Business Insider szerint az említett körüzenet második részében tippeket adnak tagjaiknak ahhoz, hogyan tudják kijátszani a hackereket – márpedig ha komolytalannak tekintenék őket, erre nem lenne semmi szükség.

Szintén az üzenet figyelemelterelő jellegét erősíti az a brit kormányzati bejelentés, amely szerint az Iszlám Állam igencsak próbálkozik online fronton is: internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezik.

Ha érdeklik az ügy fejleményei, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való