szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezrével irtja az Iszlám Állam propagandájának egyik alapját jelentő közösségi webes fiókokat az Anonymous. Közben a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatják.

A percekkel ezelőtt közölt adatok szerint több mint 5500 Iszlám Állam-párti Twitter-fiókot lőtt le a két napja zajló #OpParis internetes hadművelet keretein belül az Anonymous. A hackercsoport tagjai a párizsi terrortámadás-sorozat után hirdettek "totális háborút" az Iszlám Állam ellen.

©

Az Independent azt írja, az aktivisták emellett szélsőséges iszlamista nézeteket propagáló weboldalakat is elérhetetlenné tettek, sőt olyan ember fizikai lakcímét is közzétették, aki a feltételezésük szerint az Iszlám Állam egyik toborzója Európában. Ezzel kapcsolatban nem árt szem előtt tartani, hogy korábban volt már rá példa, hogy az Anonymous tévesen azonosított terroristának embereket, a személyes adatok nyilvánosságra hozatala pedig jogilag már problémás lehet.

A terrorgyanús felhasználói fiókok jelentése viszont teljesen törvényes, ezzel kapcsolatban itt olvashatja az Anonymous magyar részlege által közzétett tudnivalókat.

Bár az Iszlám Állam ellen folytatott internetes háború önmagában nem fogja felszámolni a terrorszervezetet, többféle haszonnal is járhat.

Ha értesülni szeretne az ügy fejleményeiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág