szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letiltottak egy felhasználót csak azért, mert a vezetékneve megegyezett az iszlamista terrorszervezet angol nevének rövidítésével. Csak harmadikra hitték el neki, hogy nem terrorista.

Igencsak meglepődött Isis Anchalee, amikor megpróbált belépni a Facebook-fiókjába, azt ugyanis elérhetetlenné tették a közösségi oldal üzemeltetői. Mint kiderült, a probléma a nevével volt, a Facebook biztonsági részlege ugyanis azt gondolta, hogy a nő (profilja) az angolul szintén ISIS-nek (vagy ISIL-nek) nevezett Iszlám Állam harcosa.

©

A Guardian szerint Isil Anchalee a Twitteren fakadt ki, “A Facebook azt gondolja, hogy terrorista vagyok, és befagyasztotta a hozzáférésemet”, írta, és közben be is szkennelte útlevelét, és a képet elküldte a Facebooknak. A közösségi oldal ügyfélszolgálatosai végül harmadik bizonyítási kísérletére hitték el neki, hogy valóban ez a neve, és semmi köze az Iszlám Államhoz.

Az online szolgáltatók a múlt heti párizsi terrortámadás-sorozat óta kezdik komolyabban venni az Iszlám Állam online propagandagépezetének megakasztását. Többek között ezt a célt tűzte ki az Anonymous által indított "totális háború" is, melynek részeként ön is segíthet a terrorbarát oldalak és profilok elleni harcban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!