szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bárki könnyen összerakhat magának egy windowsos készülékeken futó programot.

Bár sok mindent bevetett mostanában a Microsoft a növekedés érdekében, a windowsos eszközökre jóval kevesebb alkalmazás érhető el, mint Androidra vagy iOS-re. Hogy megpróbálják csökkenteni a különbséget, egy új megoldáshoz folyamodtak, az egyik ilyennek köszönhetően pedig bárki írhat egy alkalmazást, még akkor is, ha semmilyen programozási ismerettel nem rendelkezik.

©

Az App Studio fejlesztői környezet mostantól lehetővé teszi, hogy a böngészőben csupán néhány kattintással, kódolás nélkül hozzuk létre a saját alkalmazásunkat. Igaz, nem kell nagy dologra gondolni, a játékok megírásához vagy egy komplexebb app összepakolásához továbbra is kell a programozói tudás, ám az RSS-olvasókhoz hasonló appokat minden megerőltetés nélkül létre lehet hozni. Az így elkészült alkalmazások ráadásul Windows Phone-on, táblagépen, asztali számítógépen, sőt, még Rasberry Pi 2-n is működnek.

A böngészőben működő fejlesztői környezet elindítása után egy új projekt létrehozásakor a már előre megadott sablonok közül választhatunk, és némi módosítással a saját ízlésünk szerint formálhatjuk át azt. Persze attól, hogy kód nélkül készíthetünk el egy alkalmazást, a Microsoft megadja a lehetőséget, hogy az új funkciók létrehozásához HTML kódot ágyazzunk az appba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
240 millióból készülnek a vadászati világkiállítás szobrai és az agancskapu

240 millióból készülnek a vadászati világkiállítás szobrai és az agancskapu

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától