szerző:
hvg.hu

Hosszú évek fejlesztése után szerdától vesznek fel előrendeléseket az Oculus Rift virtuálisvalóság-szemüvegre.

Az Oculus évek óta dolgozik már azon az eszközön, mellyel bárki beléphet a virtuális valóságba. Olyan régóta fejlesztik, hogy a Facebooknak volt ideje felfigyelni rájuk, és 2014-ben fel is vásárolták a céget, a szemüveg azonban csak nem lett kész, habár sokan kipróbálhatták már, Mark Zuckerberg is beszámolt az élményeiről.

A várakozásnak azonban vége: a CES 2016 technológiai szakkiállításra időzítve bejelentették, hogy szerdától előrendelhető lesz a készülék. Az Oculus Rift ára egyelőre nem ismert, de holnap ez is kiderül. Szintén holnap árulják el az eszköz pontos megjelenési idejét is, de azt már tudni lehet, hogy ez valamikor az idei év első negyedévében lesz.

©

A virtuális valóság a következő 1-3 évben valószínűleg csak a játékosok és a techrajongók számára lesz érdekes, de szinte biztos, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan mindenkit beszippant majd. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet? Nézze csak, amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.

Ha értesülni szeretne a szemüveg áráról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!