szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A streaming szolgáltatásáról ismert, és nálunk egyelőre még nem elérhető Netflix egy különleges okos zoknit fejlesztett.

Úgy tűnik, a világ legnagyobb online videotékája mögött álló cég, a Netflix a tévé előtt rendszeresen elalvókra is gondolt, most ugyanis egy olyan okos zoknit mutatott be, amelyik abban segít, hogy senki se streameljen feleslegesen, ne maradjon le a filmekről. (Egyébként nem ez a cég első kütyüje, küldetésének tekinti ugyanis, hogy olyan eszközöket fejlesszen, amelyek tovább javítják a Netflix-élményt.)

©

 

©

Az okos zokni egy sor apró áramkört tartalmaz, gyorsulásmérő, LED-ek (infravörös is) és Arduino kontroller is van benne. A filmet (egyéb tévéműsort) néző ember öntudatlanul is izeg-mozog, ám akkor elszunnyad, nyugodttá válik, a lélegzése is változik. Ezt érzékeli a zokni, és jelet küld a tévének, leállítja a műsort, azaz amikor felébred a néző, nem egy újabb epizód vagy egy újabb műsor fut éppen.

Az okos zoknit egyelőre még nem lehet megvásárolni, azonban a Netflix egy igen részletes „csináld magad” útmutatót adott ki hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021-ben nálunk is indul az HBO Max

2021-ben nálunk is indul az HBO Max

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak