szerző:
hvg.hu

Ha valaki attól tart, illetéktelenek is megpróbálhatnak hozzáférni a telefonjához, telepítsen rá egy ügyes kis őrt, olyat például, mint az alábbi alkalmazás.

Ha valahol ott felejtjük telefonunkat, nemcsak azt kockáztatjuk, hogy idegenek megpróbálnak hozzáférni, hanem azt is, hogy egyenesen magukkal viszik. Ilyenkor, de akár az irodánkban is jól jöhet az Unlocker Find nevű ingyenes androidos app, amelyik azonnal informál arról, ha valaki megtámadná készülékünket.

Az alkalmazás figyeli a telefont, és ha azt tapasztalja, hogy hozzányúltak, és rossz PIN kóddal próbálkoznak, azonnal e-mailt küld a készülék tulajdonosának. Ebben a mailben még egy fotó is lesz (amit akár a barátainkkal is megoszt az app), ugyanis a telefon frontoldali kamerájával lefényképezi a próbálkozót. Még a GPS kódját is elküldi, hátha épp magával vitte a telefont.

©

Vicces, de hasznos funkció a „scream” riasztás, ekkor ugyanis a telefon visítani kezd, ha helytelen PIN-nel próbálkozna valaki. Arra is van mód, hogy az app ikonját elrejtsük a kijelzőről, viszont ekkor csak egy adott  kóddal lehet elindítani az alkalmazást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!