szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi híreszteléseknek megfelelően egyre biztosabbnak tűnik egy kisebb iPhone érkezése tavasszal (jóval az iPhone 7 előtt), azonban nem iPhone 6c-nek fogják hívni.

Egyre többet hallani és nálunk is olvashattak arról, hogy március végén vagy április elején (tehát jóval az iPhone 7 őszi bemutatkozása előtt) egy kisebb iPhone is érkezik még a családba. Ezt a modellt iPhone 6c néven emlegették.

Azonban a legfrissebb bennfentes információk szerint – amelyeket többek között a 9to5 Mac osztott meg – az újdonságot a mérete miatt (4”) inkább az iPhone 5 generációhoz sorolják, és ezért az iPhone 5se nevet kapja.

A mostani értesülések szerint az iPhone 5se-ben az Apple A8 chip dolgozik majd egy M8 koprocesszorral (akárcsak az iPhone 6-ban). Az iPhone 5s-re fog hasonlítani, de a specifikációi jobbak lesznek annál, és enyhén ívelt 6s-stílusú 2.5D kijelzőüvege lesz. A belső tárhely 16 GB lesz.

©

Megkapja a Live Photo funkciót is (az iPhone 6s-ből), de nem lesz 3D Touch benne. Ugyanúgy 8 MP-es lesz a hátoldali kamerája és 1,2 MP-es a frontoldali, mint a iPhone 5-nek és 5s-nek. Azokban a színekben (ezüst, űrszürke, arany, rózsaarany) jelenik majd meg, mint amelyekben az iPhone 6s. Összességében az 5se egy olyan eszköz lehet, amely anélkül tartana lépést a modern technológiákkal és támogatná a nagy iOS-frissítéseket, hogy közben kannibalizálná az iPhone 6s vonalat.

Az iPhone 5se-vel egy időben – véli a neves piaci elemzi Ming-Chi Kuo – egy frissített iPad Air 3 is érkezik majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!