szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs is kínosabb annál, mint amikor a városban járva szólít a természet, de nincs illemhely a közelben, vagy legalábbis nem tudunk róla. Ilyenkor jöhet jól az alábbi alkalmazás.

Turistáskodáskor külföldön, de akár a hazai nagyvárosokban is nagy segítség lehet a Flush Toilet Finder app, ami éppen azt tudja, mint amit a neve mutat. Feltünteti a közeli nyilvános illemhelyeket, és ez bizony jól jöhet szorult helyzetben.

Az app adatbázisában mintegy 190 ezer nyilvános WC szerepel, a világ számos városát érintve, és nemcsak Budapest, hanem jó pár magyar város is benne van a – kereshető – adatbázisban. Persze az app sem mutatja az összes illemhelyet, viszont a felhasználó is jelezheti, ha valamelyik kimaradt volna, így bővülhet a WC-kereső tudása.

©

Az illemhelyeket kis ikonok mutatják a térképen, és ha valamelyikre rákattintunk, látható, hogy ingyenes vagy fizetős megoldásról van-e szó, illetve hogy a mozgássérültekre is gondoltak-e. Az illemhelyek értékelhetők is, így akár meggondolhatjuk a használatukat. Az app talán legpozitívabb vonása, hogy netkapcsolat nélkül is kereshetünk vele nyilvános WC-ket.

A Flush app iOS-re és Androidra is elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!