szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Andy Rubin egy olyan szolgáltatást fejlesztene, mint a Google Street View, csak éppen valós időben lehetne rajta látni mindent.

Két éve, hogy Andy Rubin, az Android atyja kilépett a Google-től, és bár az utóbbi hónapokban lehetett némi pletykát hallani afelől, mit tervez a jövőre nézve, most mégsem ezért került ismét a figyelem középpontjába.

A Wired egy egész napot töltött vele, és bár titkos projektjéről nem volt hajlandó beszélni, egy másikat leleplezett. Kiderült, Rubin egy olyan fedélzeti kamerán dolgozik, ami az egész világot egy nagy valóságshow-vá változtatná. A szakember szerint az autóba telepített fedélzeti kamerák rendkívül népszerűek az autósok körében, máshol azonban nemigen használják azokat. Rubin ezen szeretne váltotatni egy olyan eszközzel, amit ingyen adna a felhasználóknak, cserébe az eszköz által feldolgozott adatokért. A végső cél azonban, hogy egy valós idejű térképet/világképet készítsen.

A végeredmény nagyjából ugyanaz, mint amit a Google is létrehozott a Street View-val, azzal a különbséggel, hogy itt nem statikus pillanatképeket, hanem a kamerák által közvetített felvételeket láthatnák a felhasználók. Rubin szerint a terve semmilyen jogi akadályba nem ütközik.

Bár a terv, miszerint mindenki szívesen visel majd egy akármilyen kamerát, furcsán hangozhat, ne felejtsük el, hogy másfél évtizede még arra is sokan furcsán néztek volna, aki azt mondja, hogy 2016-ban ott lesz mindenki zsebében egy tucat szenzorral felszerelt készülék – pedig tényleg ott van.

Rubin a régóta pletykált androidos telefonjáról azonban nem beszélt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Minden problémának van megoldása

Minden problémának van megoldása

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány