szerző:
Papós Tamás

Eddig is fontos alkalmazás volt az androidosoknak az Opera Max, de most egy olyan hasznos funkcióval bővült, amellyel még értékesebb lett azok számára, akiknek épphogy elég a havi mobilnetes adatkeretük.

Akinek 1 GB alatti a havi mobilnetes adatcsomagja – vagy nagyobb, de sok (YouTube-)videót szokott nézni –, érdemes letöltenie az Androidra ingyenes Opera Max alkalmazást. Az app már eddig is komoly segítség volt, hiszen az adatforgalom figyelése mellett például a wifi felturbózására is jó.

Most pedig egy újabb remek funkciót kapott a szolgáltatás: figyelmeztet, ha egyes alkalmazások túl sok adatforgalmat használnak a háttérben való futtatással.

©

Ez azt jelenti, hogy minden esetben értesítést ad ki, ha egy alkalmazás hetente több mint 10 MB-ot használ el a mobilnetes adatkeretből csak a háttérben való működés és frissülés érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!