szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ügyes, fordításra és optikai karakterfelismerésre is képes Chrome-bővítmény tudását terjesztették ki az asztali számítógépünkön futó bármilyen program szövegére.

Korábban nálunk is olvashattak a Copyfish nevű Chrome-böngészőről, amelyiket nemcsak fordítási, hanem optikai karakterfelismerési képességekkel is felruháztak fejlesztői.

A bővítmény tudása tovább bővült, s míg régebben csak böngészőn belül lévő szövegek esetében lehetett használni, most már bármilyen, a gépünkön lévő program által kezelt szöveg kijelölhető és fordíttatható vele.

©

Ha a bal egérgombbal kattintunk a bővítmény eszközsorban lévő ikonjára, minden marad a régi, azaz a nyitott böngészőfül alatt lévő tartalomban jelölhetünk ki szöveget. Ha viszont a jobb egérgombos kattintást választjuk, akkor a Desktop Text Capture opciónál kell folytatnunk. A Copyfish ekkor egy úgynevezett képernyőmegosztást kínál fel, itt tulajdonképpen összegyűjti a nyitva lévő programjainkat, mindegy, hogy kép- vagy mondjuk szövegszerkesztőről van-e szó.

Ha választottunk közülük, a Megosztás gombra kell kattintani, és máris az eredeti programablak tűnik elő, azonban – ahogy arra a Copyfish is felhívja a figyelmet – visszatérhetünk a korábbi módszerhez, a felső ikonra kattintás után kijelölhetjük a fordítandó szöveget. A továbbiakban minden úgy megy, mint a tisztán Chrome-bővítményes Copyfish esetében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó