szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha gyakran néz idegen nyelvű, feliratos videókat, jól jöhet az alábbi böngészőbővítmény.

Optikai karakterfelismerő és fordítási képességekkel is felruházták a Copyfish nevű Chrome-bővítményt. Képekből, videókból, PDF-ekből jelölhetünk ki szövegeket, és a legkülönfélébb nyelvekre fordítathatjuk le – a célnyelvek között a magyar is megtalálható.

A bővítmény használata igazán egyszerű. A letöltése és a települése után felkerül egy halat formázó ikon az eszközsorba. Ha ezután mondjuk egy feliratos YouTube-videót nézünk, és nem boldogulunk valamelyik mondattal vagy annak egy részével, akkor kattintsunk az említett ikonra, majd jelöljük ki (foglaljuk egy kis téglalapba) a szóban forgó szövegrészletet.

©

Szinte pillanatokon belül megjelenik a szöveg fordítása, a korábban a Beállítások menü alatt (fogaskerék ikon) megadott nyelvre. Hasonlóképp járhatunk el az idegen szavakat tartalmazó képeknél, pdf-eknél, ahol mondjuk a Google-fordító már nem működik.

©

Mint említettük, a bővítmény nem csupán fordít, előtte értelmezi (felismeri) a szöveget, amelyet így akár fordítás nélkül is a vágólapra másolhatunk, elmenthetünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon