szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé tette iOS operációs rendszere új, 9.3 verzióját az Apple. Megéri telepíteni, több hasznos funkciót is hoz az iPhone-okra és iPadekre.

Az iOS 9.3 felhasználói szokásoktól függetlenül mindenki számára garantáltan hasznos újítása az éjszakai mód (Night Shift): ennek aktiválása az este előrehaladtával fokozatosan kiszűri a képernyőből a kék fényt. Ez azért fontos, mert a kék fény bizonyítottan rossz hatással van az elalvásra, kiszűrésével sokkal könnyebben alhatnak majd el azok is, akik este még megnyomogatják egy kicsit a telefonjukat. (Ugyanez a funkció egy-egy programmal androidosok számára és számítógépeken is elérhető.)

©

Az iPhone-okba és iPadekbe gyárilag beépített Jegyzetek (Notes) alkalmazás használóinak jó hír, hogy a Touch ID-vel felszerelt készülékeken a jegyzeteket mostantól ujjlenyomatukkal is levédhetik, így még biztosabb, hogy más nem olvashat bele az irományokba.

A legújabb Apple-készülékekkel rendelkezők számára jó hír, hogy több gyári alkalmazás, köztük a a Beállítások, az Időjárás és az App Store ikonja is gyorsgombokat mutat, ha kicsit erősebben nyomják őket.

Az új szoftververziót a Beállítások menü Általános részében, a Szoftverfrissítés pontban lehet letölteni és telepíteni.

Ha máskor is az elsők közt szeretne értesülni a frissítésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából

Foreign Policy: Amerika most mutathat csak igazán példát demokráciából