szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alapító-ügyvezető egy videóban kapta elő a telefonját, és megmutatta a Facebook-alkalmazás hamarosan érkező, egyelőre csak belső használatban elérhető verzióját.

Az új Facebook app egyik változását a bejegyzések közzétételekor vesszük majd észre: ahogy a számítógépes felületen, úgy mobilon is mindig nyitva lesz majd a „Mi jár a fejedben?” doboz, nem kell majd külön gombot nyomkodni ahhoz, hogy elkezdjünk személyes bejegyzést írni. Miközben ez apróságnak tűnik, Zuckerbergék nagyon sokat remélnek tőle. Egy néhány nappal ezelőtti jelentés szerint ugyanis drasztikus mértékben csökken a Facebookon közzétett személyes bejegyzések száma, egyre kevesebben osztják meg életük történéseit az oldalon – ezen pedig minden apróság változtathat, amely után akárcsak egy kicsit is kényelmesebb lesz posztolni.

©

Ezzel kapcsolatban lesz még egy kis változás: a „Mi jár a fejedben?” doboz megérintése után a Facebook app az eddigieknél világosabban mutatja majd, hogy milyenféle tartalmakat is tehetünk közzé – a problémával összhangban a szöveges bejegyzés természetesen az első helyen lesz. Ahogy a The Verge rámutatott, új lehetőségként feltűnik majd a diasorok és a zenék kényelmes-mutatós megosztási lehetősége. Ez utóbbi nem azt jelenti majd, hogy máshogy néz majd ki, ha a YouTube-ról kiteszünk egy klipet vagy a Spotify-ról egy zenét, épp ellenkezőleg: néhány hónapja már pletykálják, hogy Zuckerbergék tárgyalásban vannak a nagy zenei kiadókkal, és valamilyen saját zenehallgatós szolgáltatást indíthatnak.

Hasonlóan könnyebbé-gyorsabbá teszik az élő videóközvetítések indítását is.

Live from Facebook HQ for the Live video launch!

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, April 6, 2016

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton