szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy ön is szereti hangulatjelekkel teletűzdelni üzeneteit, de vajon biztos, hogy mindig a megfelelő emotikont használja?

Egy nevető arccal nem lehet nagyon melléfogni, de az emojik óriási választékában (amelyik éppen mostanában bővül majd) sok olyan jel is van, amelyiknek akár többféle jelentése is van.

Ha valaki tényleg biztosra akar menni, és tudni szeretné, hogy egy kevésbé egyértelmű emotikon mit jelent, az keresse fel a Whatmoji oldalt. Itt nem kell mást tennie, mint bekopiznia a korábban kiválasztott és kimásolt hangulatjelet (az Enter Emoji here mezőbe), meg kell nyomnia az Identify Emoji gombot, és már olvashatja is, hogy milyen jelentése/jelentései vannak a jelnek, sőt még a kódját is megkapjuk.

©

Az oldal használatához némi angol nyelvtudásra vagy legalább egy szótárra szükség van, ugyanis angolul kapjuk meg az eredményt. A szolgáltatás egyébként még a szövegekben is megkeresi az emojikat. Saját listája is van, úgyhogy akár ebben is kereshetünk. Az értelmezett emojikhoz linket is kapunk, és azt akár meg is oszthatjuk, illetve magunknak is elmenthetjük, hogy a későbbiekben kéznél legyen.

A hangulatjeleket egyébként még őket ismerve is óvatosan kell használni, komoly félreértésekhez vezethet ugyanis, hogy más-más telefonon vagy gépen máshogy néznek ki – itt mutatjuk a különbségeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!