szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal átláthatóbbak lesznek az üzenetváltások és a születésnapjukat ünneplő ismerősök is jobban szem előtt lesznek. Ezzel együtt sokaknak beletelhet egy kis időbe, mire megbarátkoznak az új felülettel.

Igen erős hete van a Facebook Messengernek, legalábbis ami az új funkciókat illeti. Miután az androidosok a napokban kaptak egy praktikus újdonságot, az Eb-láz kapcsán pedig mindenki számára elérhetővé vált egy titkos focis játék is az appban, a fejlesztők egy kis ráncfelvarrást is eszközöltek az alkalmazásban, amitől sokkal átláthatóbbak lettek/lesznek a beszélgetések.

Ahelyett, hogy egymás után ömlesztve lennének a csevegések – aszerint, hogy kivel mikor beszélgettünk utoljára –, különböző csoportokba rendezték ezeket, hogy könnyebben eligazodhassunk közöttük. A részekre tagolt app legtetején azokat az ismerősöket láthatjuk, akikkel legutoljára beszélgettünk, majd jön a Favorites, azaz a Kedvencek sáv, amibe minden bizonnyal azok kerülnek majd bele, akikkel a leggyakrabban csevegünk.

©

Az alkalmazásban egy külön sáv emlékeztet bennünket, hogy melyik ismerősünknek van épp születésnapja, legalulra pedig az épp online lévő ismerősök listáját tették. Mindezek mellé kapni fog egy külön Home gombot is, amire rábökve azonnal a messengeres partnerlistánknál találjuk magunkat.

A fejlesztők szerint az újítások egy átláthatóbb és praktikusabb Messengert eredményeznek, de persze egészen biztosan lesznek, akiket kezdetben zavarnak majd az újítások. Az új felület terjesztését már elkezdte a Facebook, szokás szerint beletelhet pár napba, mire mindenkinél aktiválják.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket

„Klímaapokalipszis” miatt nem vállalnak gyereket

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését