szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a biztonsága érdekében – sok szülő így magyarázza, hogy mobiltelefont vesz gyerekének. Ez persze jogos, de van egy olcsóbb és biztonságosabb megoldás is.

Kisgyerek kezébe olló még nem való, de a szülők aggodalma miatt mobiltelefon már igen. Ez egyébként teljesen érthető, hiszen így bármikor elérhetik egymást a családtagok, de nem ez a legjobb megoldás, főleg ha a gyerekek biztonsága miatt választják.

Így gondolta a Nokia néhány korábbi alkalmazottja is, akik egy remek kütyüt készítettek a családoknak: a Snowfox a GPS és a mobiltelefon ötvözete. Nagyon reméljük, hogy az Indiegogo-projektje sikeres lesz, hiszen zseniális az ötlet.

©

Egy apró eszközről van szó, amelyen csak a szülők és gyerekeik tudnak egymással kommunikálni, az igazán figyelemre méltó megoldás viszont a GPS-es funkció. Az eszközhöz tartozó alkalmazásban bejelölhető egy térképen, hogy hol van biztonságban a gyerek (iskola és környéke, a busz útvonala, a lakás és környéke, stb.), ha pedig a beépített GPS azt érzékeli, hogy a gyerek elhagyja a megadott területet, értesítést küld a szülők mobiljára. Az alkalmazás térképén folyamatosan követhető a gyerek tartózkodási helye.

Értesítés esetén a szülők egyetlen érintéssel hívhatják is a gyereket, aki az eszközön található egyetlen gomb megnyomásával felveheti a Snowfoxot és beszélhet a szülőkkel. Ha pedig a gyermek érzi magát veszélyben vagy csak valamiért fel szeretné hívni anyukáját vagy apukáját, akkor csak hosszan meg kell nyomnia a gombot és hívást indíthat az erre az esetre megadott szülő mobiljára.

Az Indiegogo-projekt még egy hónapig tart, a tömeggyártáshoz szükséges kezdőtőke 50 ezer dollár. A 99 dollárba (28 ezer forint) plusz szállítási költségbe kerülő GPS-eszköz előrendelésével ön is hozzájárulhat a Snowfox piacra kerüléséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
789 lóerő: még komolyabb lett a valaha készült legerősebb V8-as Mercedes-AMG

789 lóerő: még komolyabb lett a valaha készült legerősebb V8-as Mercedes-AMG

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe