szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tényleg potom pénzért kínált telefon körül eddig is sok volt a furcsaság, de most még nagyobb a kavarodás. Nem mellesleg bejelentettek néhány kicsit drágább, de erősebb telefont is.

Hosszas várakozás után az indiai cég végre elkezdte szállítani a világ legolcsóbb telefonjának kikiáltott Freedom 251-et, amit alig 4 dollárért, vagyis körülbelül 1100 forintért árulnak. A Ringing Bells azonban már a szakmának is szemet szúrt, ám nem azért, mert bárki is konkurenciát látott volna benne. Sokkal inkább azért, mert a számítások szerint azt a konfigurációt, amit az eszköz kínál, nagyjából tízszer annyiból lehetne csak kihozni.

Úgy tűnik, a kritikus hangoknak lesz igazuk, a cég ugyanis néhány nappal az indulás után máris segítséget kért az indiai kormánytól. Azt mondják, minden egyes eladott telefonon 2,5-4 dollár veszteségük van, így azt szeretnék, ha 7,5 milliárd dollárral (kb. 2100 milliárd forint) támogatná őket az indiai kormány. Így már persze más értelmet nyer az olcsó telefon kifejezés – igaz, nem példa nélküli dolog az, hogy egy ország kormánya jelentős támogatással segíti az ipari szereplőket azok megerősödésének érdekében. Ahogy az sem, hogy egy cég némi veszteséggel árul egy-egy terméket annak marketinges értékéért cserébe.

©

A QZ jelentése szerint ugyanakkor a Ringing Bells egyúttal négy új hagyományos mobilt, két androidos okostelefont, néhány külső akkumulátort és egy LED TV-t is bejelentett. A Hit 10 dollárba, a King 13-ba, a Boss 15-be, a Raja pedig 17 dollárba kerül, vagyis átszámítva 2800 és 4800 forint között mozog az áruk. Az okostelefonok ennél viszont már drágábbak lesznek: az Elegant 60 dollárba (kb. 17 000 forint), az Elegance pedig 66 dollárba 18 500 forintba kerülne.

©

A két androidos okostelefon 5 colos HD kijelzőt, 1,3 GHz-es négymagos processzort, 1 GB RAM-ot, valamint 8 és 3,2 megapixeles kamerákat kapott hátulra és előre. Mindkettőnél 8 GB belső tárhelyet ígérnek – ami viszont bővíthető –, a telefon pedig Android Marshmallow-t kap. Különbség, hogy míg az Elegant esetében 3G-s elérhetőséget mondanak, addig az Elegance már 4G-képes lehet.

A LED TV 31,5 colos képernyőmérettel rendelkezik, cserébe viszont 42 ezer forintból kihoznánk a dolgot. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy ehhez kitől mennyi támogatást kérnek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló készülékekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazás jöhet a Dunától keletre

Havazás jöhet a Dunától keletre

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is