szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Eddig csak olyan alkalmazásról tudtunk, amely a nyomtatott matekfeladatokat tudja megoldani, ha lefotózzuk. Most már olyan is van, amely a kézírásos példával is képes erre. Kipróbáltuk, tényleg működik.

iPhone-ra, iPadre, valamint androidos készülékekre is ingyenesen letölthető Mathpix tényleg mindenre képes, ha matekpélda megoldásáról van szó. Korábban már ajánlottuk a PhotoMath appot, de az csak nyomtatott feladatokat tudott ránézésre megoldani. A MathPix már a kézírást is felismeri, abból digitalizálja a példát, majd azonnal meg is oldja.

Tényleg működik: csak be kell lépni az alkalmazásba, a fókuszt a példára kell tartani, a széleit kézzel állítani, ha kell, majd megnyomni az alsó gombot – néha erre sincs szükség, mert magától fotóz és felismeri a számokat. Ha ezzel megvagyunk, máris mutatja a megoldást – először függvényben, de ha átlagos matekpéldáról van szó, akkor a "Solver" opcióra kell kattintani, ott már látjuk a végeredményt. Egyszerű műveletekkel és komolyabb egyenletekkel is simán megbirkózik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében