szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell sokat várni, már augusztusban megkezdi a felhasználókat potenciálisan zavaró izgő-mozgó tartalmak jelentős részének blokkolását a Firefoxot fejlesztő Mozilla.

Bár a Flash technológiát még ma is sok weboldal használja, a számítógépünkre és vérnyomásunkra igen rossz hatással lehet. Amellett, hogy tele van durva biztonsági hibákkal (és így könnyen vírust engedhet a gépre), a böngészők nagyon sokszor éppen a Flash hibája miatt omlanak össze. Jól illusztrálja ezt a Mozilla által készített grafikon, melyen az látható, hogy csupán az, hogy a YouTube és a Facebook száműzte oldalairól a Flash-t, milyen óriási mértékben csökkentette világszerte a Firefox böngésző bővítményes összeomlásainak számát.

©

Ez a grafikon – és a Google hasonló lépése a Chrome-ban – erősíthette meg a böngésző fejlesztőit abban, hogy itt az ideje lépni, és megkezdeni a Flash-alapú tartalmak közül azok blokkolását, melyeket a böngésző – az algoritmus számításai alapján – nem ítél fontosnak az oldalon.

A Mozilla bejelentése szerint jövőre még nagyobb változás jön: akkortól az összes flashes tartalmat alapból blokkolják majd, de weboldalanként egy-egy kattintással engedélyezhetjük majd, hogy hol jelenhessenek meg mégis az erőforrásigényes webes elemek.

De ha már most teljesen szeretné blokkolni a flashes elemeket – szerintünk érdemes –, akkor itt megtalálja az ehhez szükséges Chrome, Firefox és Safari bővítményeket is. Az egyes Flash-tartalmak igény szerint visszakapcsolhatók lesznek, egyetlen kattintással.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Az egyik magánkórház már jelezte: ha nem lassul a járvány terjedése, 1-2 héten belül nem lesz szabad ágy

Az egyik magánkórház már jelezte: ha nem lassul a járvány terjedése, 1-2 héten belül nem lesz szabad ágy