szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megcsappant azon vállalkozások száma, melyek partnerként szerepelnek a MobilSign Kft. weboldalán – pedig tegnap még öt partnerre is büszkék voltak.

Valamiért éppen a tegnapi napon kellett hozzányúlni a Rogán Antal találmányából pénzt csináló MobilSign Kft. weboldalához – éppen aznap, amikor elkezdtük firtatni a cég és a miniszter találmányának ügyét, majd kiderült, hogy a hasonló nevű szolgáltatáshoz az eredeti fejlesztő cég 256 milliós pályázati pénzt kapott.

A tárolt verziók eltávolítását főszabály szerint csak a webhely igazolt tulajdonosa kezdeményezheti a Google-nél.

A MobilSign Kft. holnapján belül éppen az a “Partner” menüpont módosult, amely alatt a cég referenciái voltak felsorolva: azok a vállalkozások és szolgáltatók, amelyekkel “jó üzleti kapcsolatokat” alakított ki a cég. Egy véletlen egybeesés folytán éppen ez az oldal tűnt el még a Google-ból is. A kereső tárolja az általa indexelt weboldalak korábbi verzióit, például a MobilSign bemutatkozó oldalának július 21-ei állapota is megtekinthető a Google rendszerében. A partnereket felsoroló oldalra azonban csak egy hibaüzenetet dob a kereső, miszerint nem találja a tartalmat.

©

Akárki akármit is csinált, az nem jutott eszébe, hogy az angol nyelvű URL-t is eltávolíttassa a keresőből, így az elérhető. Sőt: arra sem gondolt, hogy a Microsoft keresőszolgáltatásánál is intézkedjen, éppen ezért a Bing tárolójában jelenleg is elérhető a MobilSign partneri oldalának magyar változata. A weboldal augusztus 8-án lementett állapota szerint a cég partnerei között sorolja fel az alábbi vállalkozásokat.

©

Magyar Telekom Nyrt. - A rendszert támogatja a mobil és az otthoni szolgáltatások értékesítését és folyamatait. A rendszer felhasználóinak száma meghaladja az 1000 főt.

MÁV Informatika CA és TSA - A MobilSign fejlesztőcsapata tervezte és fejlesztette a MÁV Informatika CA és minősített időpecsét szolgáltató rendszerét.

Aegon Biztosító Zrt. - A Biztosító meglévő kármenedzsment rendszeréhez illeszkedve készített a MobilSign csapata egy olyan egyedi rendszert, amelynek használatával a kárrendezési folyamat papírmentessé vált.

Fővárosi Vízművek Zrt. - A MobilSign fejlesztőcsapat a Fővárosi Vízművek számára olyan elektronikus munkalap-kezelő rendszert vezetett be, amellyel elektronikus, kézi aláírás segítségével tudják a fogyasztókkal a jegyzőkönyveket hitelesíttetni.

Sprinter Futárszolgálat - A Sprinter Futárszolgálat teljes csomaglogisztikai folyamatának automatizálását és a kézbesítési folyamat követését (mobil oldali aláírással együtt) a MobilSign csapat fejlesztette.

Információink szerint egyébként a felsorolásban szereplő Aegon és a MÁV Informatika CA fejlesztéseit bár azok a dolgozók végezhették, akik most a MobilSign csapatában vannak, de amikor ezek a munkák zajlottak, maga a cég még nem is létezett. Ilyen hivatkozásokat referenciaként feltüntetni és hivatalosan elfogadni nem szoktak, az illendőségről nem is beszélve. Így a lista korábbi formája nem is volt túl etikus, megkurtítása tulajdonképpen kívánatos lépés volt a cég részéről, inkább csak ennek időzítése érdekes.

A partnerek eltűnésének okáról megkérdeztük a MobilSign Kft.-t is. A vállalkozás képviselője azt mondta, jelenleg kommunikációs egyeztetés zajlik a tulajdonosi körrel, és hamarosan kiadnak egy közleményt az elmúlt napok eseményeivel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket