szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbbek számítógépén még a régi, de jól bevált Windows 7 fut. Eddig úgy volt, hogy még egy éven használhatják az eddig megszokott feltételekkel az operációs rendszert, de a Microsoft most jelentősen kitolta a határidőt.

Bár a Windows 10-et egy éven át ingyen lehetett letölteni (sőt, egy kiskaput kihasználva erre még most is van lehetőség), a magyar felhasználók bőven több mint fele még mindig inkább a Windows 7-re esküszik, és megtartotta a közel 7 éves operációs rendszert.

Év elején még úgy tűnt, hogy a Microsoft csak 2017 júliusáig támogatja a hetes Windowst. A “támogatás” a gyakorlatban annyit tesz, hogy rendszeresen adnak ki az szoftverhez biztonsági frissítéseket – amit ha nem tesznek, a számítógép közel védtelen marad az újabb vírusokkal szemben.

Emlékezetes: a Win 7-nél is többek által kedvelt Windows XP támogatásának végét többször is kénytelen volt kitolni a Microsoft. Azt végül 2014-ben, 13 év után állították le.

Azt azonban a Microsoftnál is látják, hogy milyen népszerű még mindig a Windows 7, így jócskán kitolták a határidőt, egészen 2020 januárjáig. Az eredetileg kinéző (mostantól számolt) egy év helyett még 3,5 évig használhatja mindenki nyugodtan a hetes Windowst. A cég közlése szerint a jóval népszerűtlenebb Windows 8.1 határidejét is eltolták, azt 2023 januárjáig támogatják.

A támogatás fontos feltétele az, hogy idén év végétől már nem nagyon szabad új számítógépet vásárolni. Az ugyanis már korábban kiderült, hogy a várhatóan idén év végén piacra kerülő gépeken, melyekben már az Intel újgenerációs processzorai lesznek, már csak a Windows 10 fog majd futni.

Ha máskor is tudni szeretne a gépén lévő Windowst érintő változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe

Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét

Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét