szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A blama óriási, érthető, ha a Samsung azonnal ki akarta deríteni, mi okozta legújabb csúcstelefonjának akkuproblémáját.

Az elmúlt napok tech-hírei (az iPhone 7 küszöbön álló bemutatkozása mellett) leginkább a Samsung Galaxy Note7 prémiumtelefonok visszahívásáról szóltak (a károsultak két héten belül új készüléket kapnak). Az ügy hátterében álló kigyulladó, robbanó akkumulátorok nemcsak óriási presztízsveszteséget, hanem komoly anyagi kárt is okoztak a dél-koreai cégnek, még jó, hogy nem történt komoly személyi sérülés.

Időközben kiderült, hogy azokkal az akkukkal volt gond, amelyek házon belülről, a Samsung SDI-től érkeztek, a kínai ATL akkumulátorai problémamentesek voltak. A Samsung a partnereivel együtt azonnal vizsgálódni kezdett, és most közleményben tudatta, mit találtak.

©

E szerint a problémát – ahogyan az sejthető volt – az akkumulátorhiba okozta, méghozzá az anód és a katód került közvetlen kapcsolatba, ami – állítja a Samsung – igen ritka gyártási hiba. A cég ígéretet tett arra, hogy a cseretelefonokat nagyon szigorú ellenőrzéseknek vetik alá, ezeknél már nem várható semmiféle akkumulátorgond. Az viszont kérdéses marad, veti fel a Hardware Zone, hogy van-e ezekben az akkukban védelmi rendszer, amely leállítja a töltést túlmelegedés esetén, és ha van ilyen, akkor az miért nem működött a kigyulladó akkumulátoroknál.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest

A nők vitték sikerre az 50 éves Bangladest

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni