szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy az várható volt, az iPhone 7 megjelenése után jönnek az őrültebbnél őrültebb tesztek. Ezúttal azt próbálták ki, vajon lefagy-e a telefon -196 fokon.

Az iPhone 7 megjelenése óta sok mindent megtudtunk a telefonról. Például azt, hogy minden korábbi iPhone-nál erősebb, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ejtéstesztet is megcsinálták a telefonnal. Most egy újabb fizikai próbatétel elé állították a készüléket, ami finoman szólva sem hétköznapi.

A TechRax nevű YouTube-csatorna videósa arra volt kíváncsi, mi történik a telefonnal, ha folyékony nitrogénbe teszi a készüléket néhány percre. Mivel az anyag -196 Celsius-fok közelében mozog, ezért a kérdés leginkább csak az volt, meddig bírja a bekapcsolt és épp zenét játszó mobil.

Az elején csak egy keveset öntött rá a cseppfolyós nitrogénből, de a jelek szerint ez nem különösebben okozott a telefonnak problémát. Miután azonban az anyag teljesen ellepte, a zene egyszer csak elnémult. Bár az iPhone 7 kikapcsolt, tulajdonképpen semmi baja sem lett – leszámítva, hogy a képernyő védőrétege lejött róla.

A készüléket újra be lehetett kapcsolni, így miután "kiengedett", ismét folyékony nitrogénbe tette, de másodjára is ugyanez lett az eredmény, így végül 5 percen keresztül hagyta az anyagban. A telefon teljesen kikapcsolt, valószínűleg minden alkatrésze csonttá fagyott, annyira viszont nem, hogy a jégtörő kalapács ütéseitől azonnal darabjaira törjön.

Ha máskor is látni szeretne hasonló videókat, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton