szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 360 fokos megjelenítést biztosító készülékek és csatornák lesznek a televíziós iparág következő újításai. Amerikában már kifejezetten így élvezhető adást is sugároznak.

A virtuális valóság tovább fejlődhet, 2018-ra piacképesek lehetnek a 360 fokos megjelenítést kínáló televíziók – írja a világ legnagyobb műholdastévés vállalatának szakemberére hivatkozva az SG.hu. A SES leányvállalatánál, az MX1-nél dolgozó Florian Anton szerint a legnagyobb problémát jelenleg az jelenti, hogy a dekóderek jelenleg nem képesek a 360 fokos közvetítésekhez kapcsolódó hatalmas adatmennyiséget feldolgozni. De a szakember szerint ezt a feladatot a következő két éven belül képesek lesznek megoldani és ezután már nem lesz akadálya a virtuális valóság (VR) televíziók megjelenésének és elterjedésének.

A 360 fokban látó kamerákkal rögzített és ilyen formában is sugárzott adás előnye óriási: ha egy VR-szemüvegben nézi valaki az adást, úgy érzi magát, mintha ő is a helyszínen lenne. Egy koncert vagy sportmérkőzés közben ez óriási élmény lehet.

A SG.hu által idézett szakember szerint a VR-es közvetítéseknek még a tévétársaságok számárai s van előnyük. Ezek ugyanis olcsóbban elkészíthetők lesznek, mint a mai műsorok, hiszen elegendő lesz egyetlen 360 fokban látó kamera a napjainkban használt számos készülék helyett és a rendező szerepét is a nézők vehetik majd át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Negyedmilliárd forintot utazott el Orbán Viktor két év alatt

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt